joi, 16 iulie 2009

Salată colorată

Nu ştiu dacă vi se întâmplă şi vouă, dar eu rămân în pană de idei culinare; vara cel puţin, mă ia de cap numai cât aud întrebarea bunicii: "Şi azi ce-ai mai vrea să mănânci?". E cald, e leneveală şi stomacul meu n-are chef de aproape nimic, însă nu-l pot lăsa nici să aştepte prea mult, că deja are ceva probleme, săracul.

Aşadar, lansez tuturor celor care rezistă în bucătărie fără să dea foc la ceva invitaţia (numiţi-o leapşă dacă vreţi) de a prezenta câte o reţetă uşoară, de
vară şi de preferinţă cu timp de preparare până în jumătate de oră. Nu de alta, dar vreau să mai prind şi eu câte ceva pentru la facultate, ca să nu mă îndop cu fast food-uri. :P

Sugestia mea e o salată colorată, cum îmi place mie să o numesc, care se prepară destul de repede şi pe de-asupra e şi gustoasă, şi sănătoasă. Aveţi nevoie de:

- piept de pui fiert
- varză rasă
- morcov ras
- roşii tăiate feliuţe
- maioneză de muştar (muştar + o linguriţă de ulei)

Se amestecă bine şi asta e tot! :D Poze nu am apucat să fac, dar va imagiati voi cam ce bine arată. :)

6 comentarii:

Alecsa spunea...

aoleu siiis am pus mustar iute din greseala si ma ustura limba=)))) parca sunt un catel plouat

CORA spunea...

Hmmm, sa ne gandim la un amestec delicios: sa fie ardei, varza, telina, morcov plus ceva carne: sunca slaba, piept de pui sau cartofi fierti. Ori mazare. Sau fasole. Fie ea boabe sau verde. Otet. Marar sau patrunjel. Se pot face fel de fel de combinatii. La care daugam multa voie buna!

Irina - Andreea spunea...

^Alecsa: off sis, cred ca trebuia sa precizez si niste cantitati =))

^Cora: suna foarte bine, mai ales voia buna de la final :)

Essences spunea...

mmmmmmmmmmmmmmmmm

Evelina spunea...

pentru ca nu poti sa stai numai pe salate, vin cu o reteta de supa. pe linga apa care fierbe, pui o ceapa prajita putin de tot (asta pt ca supa sa aiba ceva stelute), niste cartofi taiati cubulete medii, un morcov rondele sau semiluna (depinde de marimea lui), o mina de ciuperi conservate (pe care le poti taia daca-ti par prea mari), tot atita mazare conservata. cind cartofii sint fierti, pui in supa 1-2 oua fierte taite cubulete, patrunjel si poti arunca si citeva masline (asta daca te impaci cu ele). da si pt ca e supa, nu uita de sare si sare de lamie dupa gust.
p.s. stiu ca nu dureaza juma de ora, dar daca ai totul pregatit, te incadrezi in 45 de minute.

p.p.s. cantitatile pot varia. depinde ce-ti place tie mai mult.

pofta buna !

Irina - Andreea spunea...

^eveln: mersi, o voi incerca cat de curand :)

 
Filme Online Seriale Online