vineri, 3 septembrie 2010

Dulapuri şi amintiri

Unul din lucrurile pe care le urăsc mai mult decât însăşi toamna este să-mi fac curăţenie în dulap, iar când spun curăţenie nu mă refer la maldărul de haine amestecate pe care n-am apucat să le pun la loc, ci la schimbatul garderobei de vară cu cea de toamnă. Dulapul meu a fost săracul de el încăpător la vremea lui, adică acum vreo 5 ani, dar cum am încetat să mai cresc tot cam de pe atunci, lucrurile s-au adunat şi... fetele ştiu cum e senzaţia aia de "Îmi pare rău, dar chiar nu vreau să arunc lucrul X, chiar dacă nu-mi mai vine şi e clar că nu voi bea o poţiune de micşorare la fel ca Alice", "Bluza asta am purtat-o în prima zi din clasa a XI-a", "Când aveam fusta asta X s-a uitat la mine cu subînţeles" etc.

Adevărul este că eu sunt genul de persoană care se ataşează de lucruri şi care asociază totul cu ceva. Nu e vorba doar de haine aici, ci şi de cele mai banale chestii. De exemplu, am şi acum pe undeva acel cercel portocaliu în formă de picior, a cărui pereche este la S., o scrisoare din 2000 de la M., poza cu mine şi Andreeea din clasa a doua când eram amândouă îmbrăcate în roz şi tunse scurt (poate îmi dă voie totuşi să o postez) şi alte chestii de genul, cu care nu ştiu ce voi face când o să mă mut la casa mea, dar probabil o să văd eu atunci.

Şi ca să revin la minunatul meu dulap, mi-am amintit scena din Sex and the City: The Movie, când Carrie îşi vede dressing-ul dăruit de Big. Cred că este visul oricărei fete să aibă un asemenea spaţiu de depozitare şi să-şi poată ţine la un loc toate hainele de vară şi de iarnă şi nu separat, de parcă tu - cea de vară nu ai fi tot una cu tu - cea de iarnă. Şi ca să completez ceva pe lista de dorinţe, vreau un program care să-mi genereze automat ţinutele, ca să nu mă mai gândesc în fiecare zi cu ce să mă îmbrac şi mi-aş dori că cineva să aibă răbdarea de a-mi aranja hainele pe culori. Hai că răbdarea aş avea-o şi eu, numai să obţin mai mult loc. Sper totuşi să nu regret "ofensele" aduse spaţiului de depozitare de care dispun şi să mă trezesc că la începerea facultăţii nu o să am loc nici pentru un sfert din lucruri.

Şi chiar dacă am aberat despre dulapuri şi amintiri, nu pot să nu îi mai zic odată Alecsei La mulţi ani!, chiar dacă am înnebunit-o deja pe Facebook şi aseară la telefon. Deci, să fie party!

7 comentarii:

Cristina spunea...

Tocmai mi-a venit in minte o piesa gasita din intamplare pe Youtube... refrenul suna ceva de genul "That's what girls do...". Desi, nu m-ar surprinde sa aflu ca si baietii au dulapul ticsit de haine (si/sau amintiri ;)) ).

Si apropo de program care sa genereze automat tinutele... din cate am auzit se lucreaza la o 'inventie' mult mult superioara jocului Wii ... care printre altele iti va permite sa faci asa ceva :D Sau cel putin sa ceri parerea unei prietene cu privere la un outfit...sau cel putin asa era reclama ;))

Alecsa spunea...

asa sunt si eu sis...ma atasez de orice chestie...:(
si stiu cum sta treaba asta cu hainele de vara si de iarna:|

si dap, chiar ar fi prea fain sa existe un asemenea generator de outfituri:X eventual sa te si anunte ca bluza asta ai purtat-o si acum 2 sapt, sau faze gen:))))

PS: Happy Anniversaryyyy >:D< 2 years:X:X

Forever Young spunea...

Am dat de acest blog (fiind o zi de spetembrie numai buna de stat in pat) si imi place stilul tau da scrie ;)

Vreau sa spun ca eu am rochite de cand avem 2, 3 ani...erau depozitate printre multe alte 'vechituri' cand mami s-a hotarat sa arunce tot. Desigur...bucuria mi-a fost mare cand am dat de aceste 'piese de muzeu', le-am spalat, aranjat si acuma stau frumos chiar printre hainele mele de X ori mai mari :D

E adevarat asta...si eu ma atasez de multe multe chestii, iar cand spun ca "fac curat" de fapt le rearanjez, ca de aruncat nu prea.

Irina - Andreea spunea...

@Forever Young: Multumesc pentru ca ma citesti si ma bucur ca iti place! :) Si eu aveam niste hainute de cand eram mica, dar nu stiu ce s-a intamplat cu ele. :(

nekta spunea...

baby you are such a.....GIRL!! in sensul bun :>
dar ai vazut faza din The Sex and The City 2 cand Carrie coboara in fostul apartament sa isi vada fostul dressing si fostele haine? Direct cu ea te-am asociat :)
Stiu si eu sentimentul asta de care ne povestesti azi si brusc nu ma mai simt atat de vinovata:) O sa pastrez in continuare cate haine am eu chef!
:*:*

nekta spunea...

P.S. si fa cumva sa postezi poza aia despre care vorbeai!! I`m curious;;)

Alexandra spunea...

Hai treci la curatenie :)) Ar fi super sa gasim un program in care sa ne atasam hainele (adica pozele sau macar descrierea lor), iar programul sa genereze o aranjare a lor in dulap :X

 
Filme Online Seriale Online