marți, 3 februarie 2009

Ce mai face marmota?

Nu e vorba de reclama de la Milka (care oricum nu mai înveleşte ciocolata în staniol, deci nu mai are farmec) şi nici de alt marmotel, ci de Phil, marmota din SUA, care, după tradiţie, informează cât mai durează iarna.

În Pennsylvania, marmota Phil şi-a văzut ieri umbra ceea ce anunţă că iarna va mai rămâne încă şase săptămâni pe meleagurile Statelor Unite. Membrii Clubului Marmotei s-au adunat la 2 februarie, ca în fiecare an de la sfârşitul secolului al XIX-lea, şi au trezit animalul din hibernare. "Un cer senin a proiectat umbra în faţa mea. Vor mai fi deci încă şase săptămâni de iarnă", a „declarat" Phil, potrivit organizatorilor acestei ceremonii care se desfăşoară în zori şi care atrage mii de turişti. Tradiţia observării comportamentului marmotei pentru pronosticuri climatice este moştenită de la imigranţii germani. (Sursa: Libertatea)

Simpatic şi frumos, dar eu tot nu pot să înţeleg cum poate o marmotă să prevadă vremea? :-? Şi mai ales de ce trebuie să se strângă şi oameni pentru asta. Dar dacă tot se pune problema aşa, ia zi tu, Phil, când vine şi pe la noi primavara? Hai că dacă o aduci mai repede, promit să-ţi dau o ciocolată :P

2 comentarii:

Essences spunea...

invelea ciocolata :D

Irina - Andreea spunea...

acum nici asta nu mai face ;))

 
Filme Online Seriale Online